Corona-hjælpepakke til virksomheder

Regeringen iværksætter nu en hjælpepakke, der skal afbøde de negative økonomiske konsekvenser som følge af Coronavirus (covid-19). Det forventes, at loven bliver vedtaget senest 13. marts 2020.

I denne nyhed finder du svar på de typiske spørgsmål om regeringens hjælpepakke til virksomhederne.

Alle virksomheder, der skal indbetale indeholdt AM-bidrag og A-skat vil blive omfattet af de lempede regler. De lempede regler på moms gælder indtil videre kun store virksomheder med omsætning på over 50 mio. kr.

Hvis din virksomhed er omfattet af de lempede regler, skal du være opmærksom på, hvornår betalingsfristerne bliver rykket til.
Du kan desuden aktivere din mulighed for på Skattekontoen at hæve din udbetalingsgrænse, så du kan have op til 200.000 kr. stående på Skattekontoen. Der arbejdes politisk på at hæve grænsen, sådan at virksomheder, der kan betale til de tidligere frister, i væsentligt omfang har mulighed for det.

Formålet ved at hæve grænsen er, at du så vidt muligt undgår at få pengene retur, når du har penge stående på Skattekontoen.

Indholdet af hjælpepakken
Indholdet i hjælpepakken er opdelt mellem store virksomheder og små- og mellemstore virksomheder, og har din virksomhed am-bidrag på over 250.000 kroner og/eller A-skat på over 1 million kroner pr. år, ja så er du den lykkelige ejer af en stor virksomhed.
Har din virksomhed derimod am-bidrag på under 250.000 kroner og/eller A-skat på under 1 million kroner pr. år, ejer du en lille virksomhed. Hvordan den kan vækste, kan vi tage en snak om en dag – eller et skype-møde for nu at følge anbefalingerne.

Fristerne for betaling af am-bidrag og A-skat (betalingerne for april, maj og juni) bliver midlertidigt forlænget med fire måneder. Det gælder for alle virksomheder.

Hvordan ændres betalingfristen for AM-bidrag og A-skat – små og mellemstore virksomheder?
• Fristen 11. maj rykkes til 10. september
• Fristen 10. juni rykkes til 12. oktober
• Fristen 10. juli rykkes til 10. november.

Hvordan ændres betalingsfristen for AM-bidrag og A-skat – store virksomheder?
• Fristen 30. april rykkes til 31. august
• Fristen 29. maj rykkes til 30. september
• Fristen 30. juni rykkes til 30. oktober.

Hvordan ændres betalingsfristen for moms – store virksomheder?
• Fristen 27. april rykkes til 25. maj
• Fristen 25. maj rykkes til 25. juni
• Fristen 25. juni rykkes til 27. juli.

Betalingsfristen rykkes 30 dage, hvilket er det maksimale i forhold til EU-regler på området.

Frivillig indbetaling af aconto-skat
Selskaber skal 20. marts indbetale 1. ordinær acontoskat for 2020.

Hvis et selskab forventer, at indkomstforholdene i 2020 vil afvige væsentligt fra, hvad der er lagt til grund for den ordinære acontoskat, kan selskabet selv nedsætte betalingen via TastSelv Erhverv > Selskaber > Acontoskat.

Hvis der allerede er indberettet frivillig acontoskat til 1. rate, skal selskabet kontakte Skattestyrelsen, hvis selskabet ønsker at ændre den.

Automatiske påmindelser fra SKAT
Hvis du modtager en påmindelse til en af de oprindelige frister, bedes du se bort fra den.

Mere information?
SKAT har oprettet en nyt telefonnummer 72 22 12 39 hvis du har spørgsmål – og du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Kilde: www.skat.dk/corona

 

Spørg en ekspert

Peter Kamper, Partner
Registreret revisor
+45 5488 3100 / 4051 3602
peter@lourevision.dk

Ring mig op

Vi kontakter dig snarest muligt inden for vores åbningstid

Skriv til os